Retourneren

Zo werkt gratis retourneren

Valt, zit of bevalt een artikel toch niet zo goed als je had verwacht? Kan gebeuren. Bij ons is retourneren gratis, ook als je je retour thuis laat ophalen. Je hebt 30 dagen om je artikel(en) te retourneren. Heb je gekozen voor Achteraf betalen? Dan geldt de 30 dagen bedenktijd als je binnen 14 dagen hebt betaald.

Meld je retour aan
Aanmelden doe je via onze  app of op zone-mediamix.com/retouren. Selecteer je retourartikelen en kies of je ze wilt afgeven of laten ophalen. Een retour die je zelf gaat afgeven kun je aanmelden, maar het hoeft niet.

Pak je retour in (alles mag in één doos of zak)
Doe de artikelen in de bijbehorende verpakkingen (met de stickers erop) en stop alles zoveel mogelijk in één doos of zak. Terug in de wehkamp bezorgdoos of zak is helemaal fijn: zo help je ons om je retour sneller af te ronden.

Overhandig je retour
Je ontvangt een bewijsje met je track & trace code. Zo kun je de reis van je retour volgen.

Je geld terug binnen 7 dagen
Nadat we je retour hebben ontvangen (of nadat de leverancier je retourartikelen heeft ontvangen), storten we binnen een week je geld terug of verrekenen we het retourbedrag op je Achteraf betalen factuur of Gespreid betalen rekening. Heb je een cadeaukaart gebruikt? Dan krijg je het bedrag van je cadeaukaart terug als tegoed. Kijk voor je tegoed bij Gegevens & voorkeuren.

Bezorgkosten betaald, omdat je voor minder dan 20.- bij ons hebt besteld? Betalen we natuurlijk aan je terug (als je de hele bestelling retourneert)!

Retour volgen

Weten of je retour goed bij ons is aangekomen? Vul de track & trace code in bij Retour volgen. Dit nummer vind je op het retourbewijsje dat je van DHL krijgt.

Heb je een groot artikel laten ophalen door Dynalogic? Volg je retour via de link in de bevestigingsmail van je ophaalafspraak.

Retour niet opgehaald/verwerkt

Niet opgehaald door DHL
Was je onverwacht niet thuis op het moment van ophalen? Dan doet de bezorger een kaartje in je brievenbus. Hierop staat een nieuw tijdstip. Komt dit tijdvak niet goed uit, dan kun je met de code op het DHL-kaartje een nieuwe afspraak maken. Was je wel thuis, maar is er niemand aan de deur geweest? Dan kan het zijn dat de planning van de bezorger is uitgelopen. Neem contact met ons op als de bezorger de volgende dag ook niet geweest is.

Tip: Kleine artikelen kun je ook afgeven bij een DHL-punt in de buurt. 

Niet opgehaald door Dynalogic
Zou je retour door Dynalogic opgehaald worden? Je kunt via de track en trace link in de bevestigingsmail volgen waar de chauffeur zich bevindt. Ben je zelf niet thuis op het moment dat Dynalogic langskomt, dan ontvang je dezelfde dag nog een e-mail en een SMS met daarin een link om een nieuwe afspraak te maken.

Niet verwerkt
Zie je jouw retourartikel (nog) niet terug bij Retouren? We hebben een paar dagen nodig om te checken of we je retourartikelen in goede orde hebben ontvangen. Mis je na 5 werkdagen nog steeds een artikel? Laat het ons weten.

Mis je nog artikelen die je gelijktijdig hebt teruggestuurd? Dat kan. Soms zijn we wat langer bezig met bepaalde artikelen. Als we weer een artikel hebben verwerkt, dan laten we het je direct weten via een e-mail.

Retour niet terugbetaald

Heb je met iDeal betaald? Zodra we je retourartikelen hebben ontvangen (of zodra de leverancier je artikelen heeft ontvangen) storten we je geld binnen 7 dagen terug. Heb je gekozen voor Achteraf betalen of Gespreid betalen? Dan passen we je factuur of rekening aan.

Heb je een cadeaukaart gebruikt bij het afrekenen van je bestelling? Je krijgt het bedrag van je cadeaukaart terug als tegoed. Je tegoed staat bij Gegevens & voorkeuren.

Retourvoorwaarden

Je mag artikelen binnen 30 dagen na ontvangst retourneren. Dat is jouw ‘herroepingsrecht’. Binnen de zichttermijn kun je het artikel rustig bekijken en/of passen zoals je in een winkel ook zou doen. Heb je gekozen voor Achteraf betalen? Dan geldt de 30 dagen bedenktijd als je binnen 14 dagen hebt betaald.

De herroepingstermijn verloopt 30 dagen na de dag dat:

  • het artikel in je bezit is:
  • je het laatste artikel hebt ontvangen van een bestelling die uit meerdere zendingen en artikelen bestaat.
  • je het laatste onderdeel hebt ontvangen van een artikel dat uit meerdere onderdelen bestaat.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door:

  • je retour op onze site, via onze app of aan een van onze medewerkers door te geven.
  • de retourartikelen bij een DHL-punt af te geven.

Je kunt het artikel alleen terugsturen als:

  • het artikel compleet is.
  • het in de - voor zover mogelijk - originele staat is en in de fabrieksverpakking zit.*

*Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een andere manier hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen we je aansprakelijk stellen.

Retourneren is niet mogelijk voor:

  • artikelen die op jouw initiatief zijn aangepast. Denk aan aanpassingen als het verlengen van de aan-/afvoerslang, het veranderen van de draairichting van een koelkastdeur en het inbouwen van apparatuur.
  • artikelen die in de bedenktermijn kunnen bederven of die je om hygiënische of gezondheidsredenen niet kunt terugsturen als je de verzegeling hebt verbroken.
  • audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de verzegeling is verbroken.

Terugbetalingen
Je ontvangt een e-mail zodra we klaar zijn met je retour. Heb je met iDeal betaald? Zodra we je retourartikelen hebben ontvangen (of zodra de leverancier je artikelen heeft ontvangen) storten we je geld binnen 7 dagen terug. Heb je gekozen voor Achteraf betalen of Gespreid betalen? Dan passen we je factuur of rekening aan.

Heb je nog facturen met een betalingsachterstand openstaan? Dan storten wij niet terug, maar verrekenen we het bedrag. Als je een cadeaukaart hebt gebruikt bij het afrekenen van je bestelling, krijg je het bedrag van je cadeaukaart terug als tegoed. Je tegoed staat bij Gegevens & voorkeuren.

Als je veel retourneert
Heb je meer dan 80% van je aankopen* geretourneerd? Dan kun je helaas niet kiezen voor Achteraf betalen in onze kassa. Je kunt natuurlijk wel je bestelling afrekenen met een van de andere betaalwijzen. Zodra je retourpercentage onder de 80% komt, kun je weer gebruikmaken van Achteraf betalen. Je ontvangt dan natuurlijk ook een mailtje van ons, zodat je meteen weet waar je aan toe bent.

*Het gaat hier om het retourneren van meer dan 80% van je aankopen in de afgelopen 12 maanden.

Artikel(en) ruilen

De verkeerde maat of kleur besteld? Retourneer het artikel dat je niet meer wilt hebben binnen 30 dagen en plaats een nieuwe bestelling. Heb je gekozen voor Achteraf betalen? Dan geldt de 30 dagen bedenktijd als je binnen 14 dagen hebt betaald.

Kost het nieuwe artikel minder dan 20.-? Dan betaal je 2.95 bezorgkosten. Deze kosten nemen we natuurlijk voor onze rekening als je een artikel retourneert door een defect of een fout van onze kant. Neem contact met ons op als dit het geval is. Dan zorgen we ervoor dat je niets voor de bezorging betaalt.

contact: contact@zone-mediamix.com

Terugstorting bij retour

Je geld terug binnen 7 dagen
Nadat we je retour hebben ontvangen (of nadat de leverancier je retourartikelen heeft ontvangen), storten we binnen een week je geld terug of verrekenen we het retourbedrag op je Achteraf betalen factuur of Gespreid betalen rekening. 

Wanneer we geen geld terugstorten
Als je een cadeaukaart hebt gebruikt bij je bestelling, dan krijg je het bedrag van je cadeaukaart terug als tegoed. Je vindt je tegoed bij  Gegevens & voorkeuren.